Vad rör sig

Vad rör sig

Dagen i Sannum

Min dagbok... eller mer årsbok, över vad som händer i Sannum bland ägg, ved, trädgård och lite annat.

Nytt försök...

Lite annatPosted by Suss Sat, October 25, 2014 21:47:43
Jo, den här bloggen var det ja. Nästan alldeles bortglömd och övergiven. Nu får det visst bli ett sammandrag igen... Närmare bestämt över det dryga senaste 1,5 året.

Sen sist... odlingarna har fungerat över förväntan och frysen och garaget är fyllda av diverse odlat, skördat, hemgjort, plockat och omhändertaget. I fjol fick vi stora mängder squash och i år var det nog potatisen som tog hem den vinsten. Jordärtskockor drunknar vi i varje år... de är här för att stanna, vare sig vi vill eller inte smiley

Livet med fjädrarna har gått lite upp och ner. Drog ner lite på antalet höns en period, men nu är de uppe i full styrka igen. Däremot har vi under våren i år haft ovälkommet besök som gallrat ut en hel del hönor, samt majoriteten av de kvarvarande vaktlarna. För tillfället finns inga vaktlar här alls. Får se om det blir några nya framöver.

Å dans blir det gärna och ofta. Mest i närheten, men har även varit i Malung ett par år i rad. Värstaste bästa stället för en dansmänniska.

Det blev gott om ved in i år. Började elda redan för en månad sen och den fungerar utmärkt. Kaminen är nog bästa möbeln i huset.

Tja, slänger väl in några bilder när jag äntligen är här och snurrar smiley  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post308

Senaste

Lite annatPosted by Suss Mon, February 25, 2013 21:38:02
Nu har det visst blivit ett väldigt långt uppehåll här. Bättring planerad...

Sista tiden har jag gjort lite nytt och skaffat lite "Bra att ha", både saker och erfarenheter. Bättre sent än aldrig. Får säga att motorsågen är en väldigt rolig och trevlig pryl. Vi trivs riktigt bra ihop, trots mosiga armar speciellt efter helgerna. Fyrhjulingen är en rätt ny bekantskap och vi behöver absolut bekanta oss mer. Det kan nog bli bra oss emellan vad det lider. Diverse träd ha fått stryka på foten till förmån för nästa säsongs kaminved under de senaste veckorna. Trivsam sysselsättning smiley.

  • Comments(2)//blogg.sannum.eu/#post307

Nytt försök

Lite annatPosted by Suss Sun, October 14, 2012 11:13:16

Nu var det ett tag sen jag skrev här sist och en del vatten har runnit under broarna. Livet är i ständig förändring både upp och ner. Presentationen över innehållet i bloggen borde egentligen ändras till något mer aktuellt, såsom mitt "nya" liv, dans, mer självhushållning, ekonomi, lite klädsömnad, mat & bak, en gnutta träning och givetvis barnen, alltid på längden och tvären smiley.

Hur som helst, det var lite för idag. Allt blir bra, förr eller senare. Just nu förr.

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post306

Ditt och datt

Lite annatPosted by Suss Sat, May 26, 2012 10:05:06
Nu var det länge sen sist och dags för ett litet sammandrag från senaste veckornas händelser.

Träden har blivit gröna och som de senaste åren är det lika med födelsedag. Grattis till vår gosiga stora 6-åring smiley!

Dagarna är långa och värmen har äntligen hittat hit. Härligt! Igår kväll var vi och buggade till Date i Kungälvsparken. Premiär för vår del och mycket trevligt. Det lär bli fler gånger.

Det växer och gror i landen. Rabarberna och gräslöken är gigantiska, jordärtskockorna har tittat upp och i växthuset står tomat- och gurkplantor på tillväxt. Även i hönshuset växer det. Fina kycklingar i olika raser och åldrar, samt ytterligare ägg i kläckarna.

Dags att gå ut i solen!

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post305

Vårbilder

Lite annatPosted by Suss Sun, April 15, 2012 22:10:18
Knoppar brister i Sannum och lite annat med... Härliga tider. Stack ut huvudet vid halv tio nu ikväll och då var det fullt hallå på några småfåglar. Maken röstade på rödhaken och jag håller med i brist på annat.

  • Comments(1)//blogg.sannum.eu/#post304

Vi i GP's Två Dagar

ÄggPosted by Suss Sun, April 01, 2012 12:27:33
Nu har våra ägg blivit lite omskrivna i GP's lördagsbilaga Två Dagar den 31 mars. I ett större reportage om ägg hänvisas det till oss, om man vill köpa turkosblå frukostägg. Oväntat och jätteroligt smiley.

  • Comments(1)//blogg.sannum.eu/#post303

Fynd

Lite annatPosted by Suss Wed, March 21, 2012 20:54:50
Gjorde värsta fyndet igår. Ett halvt dussin Cecilia Carlsson muggar, med höns givetvis. Väldigt fina och passande hos oss.

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post302

Jordärtskockor

MatPosted by Suss Sun, March 11, 2012 20:20:14
Nu har det skördats stora fina jordärtskockor. Provade att göra mos/puré av lika delar jordärtskockor och potatis, samt grädde och salt. Väldigt gott!

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post300
Next »