Vad rör sig

Vad rör sig

Dagen i Sannum

Min dagbok... eller mer årsbok, över vad som händer i Sannum bland ägg, ved, trädgård och lite annat.

Summering 2011

HönsPosted by Suss Mon, August 08, 2011 10:35:48

Sista kläckningen avslutades för ett par månader sedan och det är dags för en liten summering. I år är de unga Leghorn, Rhode Island Red och Houdanerna ringade, med årets gula fasta årsring. Utifall andan skulle falla på och jag bli sugen på att ställa ut dem.

I Leghorngruppen har några hönor, samt en ungtupp har tillkommit. Samliga ungdomar ser mycket trevliga och jämna ut. Houdanerna har utökats med tre fina unghönor. Australorpgruppen som inköptes i våras är oförändrad och "nya" Isbargruppen har börjat ta form med ett antal unga tuppar och hönor. Där kommer samtliga hönor stanna kvar och 2-4 tuppar.

Under året har dvärg Wyandotterna flyttat och gett plats åt Rhode Island Red som är en helt ny ras här hos oss. Där samtligt ännu är unga, växer och ser väldigt trevliga ut.

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post277

Tack och hej

HönsPosted by Suss Tue, March 08, 2011 22:44:37
Senaste dagarna har två tuppar och nio hönor flyttat från Sannum, en Isbargrupp och hela Barneveldergänget. Isbargruppen kommer ersättas av nya prima Isbarförmågor, som precis kommit ur kläckaren och Barnevelder kommer ersättas av vita Leghorn, som värper lite mer. Saknar dem allt och hoppas de nya ägarna blir lika nöjda med dem som jag har varit.

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post252

Barneveldergruppen

HönsPosted by Suss Sun, February 20, 2011 20:04:18
Idag har det vackra vädret inbjudit till lite fotoaktiviteter, på Barneveldergänget.

  • Comments(2)//blogg.sannum.eu/#post248

Ditt och datt

HönsPosted by Suss Fri, February 04, 2011 20:24:03

Nu har det gått en vecka sedan stora omflyttningen av unga och vuxna höns. Efter lite uppståndelse bland tupparna är det stillsamt igen och var och en har hittat sin nya plats. Ungdomarna har tagits emot bra av de vuxna, men håller sig i bakgrunden. Snön smälter bort och de allra flesta går ut under dagarna, trevligt.

Nya fläkten fungerar prima och all otrevlig fukt är borta, likaså lukten av hönshus. Lite ovant, men en välkommen bonus. Passade på att tvätta fönstren hos hönsen helgen som gick, så nu syns det bra både ut och in.

  • Comments(2)//blogg.sannum.eu/#post243

Kändisar

HönsPosted by Suss Wed, February 02, 2011 17:37:23

Nu finns en del av våra trevliga Isbar med på bild på Feathersite!http://www.feathersite.com/Poultry/CGD/Isbar/BRKIsbar.html

Tack Sandra för att du ville skicka med bilder härifrån.

  • Comments(2)//blogg.sannum.eu/#post242

Lite kul... eller?

HönsPosted by Suss Fri, December 03, 2010 20:23:23

Såhär i vintermörkret och kylan håller hönsen sig inne. De tänker inte under några som helst omständigheter sticka ut vare sig näbb eller tassar. Eftersom nu vinter verkar stanna kvar ett tag inhandlade jag fler foderrännor, köpte lite kul foderärtor och hällde i rännorna tillsammans med roliga roliga kålrötter i bitar, tyckte jag då... hönsen håller inte med. Vi har helt klart lite olika uppfattning om vad som är kul för höns och hönorna vinner, som vanligt. Hm, det blir billigt med kul foderärtor, eftersom de aldrig lär ta slut. De kunde väl i alla fall peta i sig lite för syns skull.

  • Comments(3)//blogg.sannum.eu/#post228

Nya hönor

HönsPosted by Suss Sun, November 21, 2010 20:40:02
Idag blev det en ny tur till Backamo. Köpte med tre Sumatrahönor och ett vaktelhus hem. De tre svarta fina tjejerna kommer hjälpa till med matägg, förutom att de är väldigt trevliga och vackra att se på. Någon ny avelsgrupp med Sumatra kommer det inte bli, än i alla fall.

  • Comments(2)//blogg.sannum.eu/#post225

Nationalen 2010

HönsPosted by Suss Sat, November 20, 2010 19:51:56
Idag styrde kosan mot Backamo och årets Nationalutställning av höns, ankor, gäss, kalkoner och prydnadsfjäderfä. Hela 600 djur var anmälda i olika storlekar och former. Mycket trevligt att titta på, både "egna" favoritraser och potentiella nykomlingar på kommande sikt. Fjolårets favorit var Croad Langshan och i år blev det en kandidat bland "Nya raser och färger". Isabell bandad dvärg Brahma. Väldigt väldigt fina... nu har jag blivit kär smiley.

  • Comments(2)//blogg.sannum.eu/#post224
Next »