Vad rör sig

Vad rör sig

Dagen i Sannum

Min dagbok... eller mer årsbok, över vad som händer i Sannum bland ägg, ved, trädgård och lite annat.

Vi i GP's Två Dagar

ÄggPosted by Suss Sun, April 01, 2012 12:27:33
Nu har våra ägg blivit lite omskrivna i GP's lördagsbilaga Två Dagar den 31 mars. I ett större reportage om ägg hänvisas det till oss, om man vill köpa turkosblå frukostägg. Oväntat och jätteroligt smiley.

  • Comments(1)//blogg.sannum.eu/#post303

Varde ljus

ÄggPosted by Suss Fri, November 04, 2011 22:01:42
Här har varit fattigt med ägg länge och väl och förra helgen fick hönsen lite förlängd dag med hjälp av extraljus. Nu har det gett resultat och en av Leghorn tjejerna har värpt sitt allra första ägg! Litet och vitt smiley

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post286

Hallå...

ÄggPosted by Suss Thu, October 20, 2011 22:33:24
Nu har det gått en knapp vecka efter Äggets dag och är det väldigt fattigt med ägg i hönshuset. Gänget är mitt uppe i ruggningen och då blir inga ägg lagda. Det blir nog till att fira en alternativ Äggets dag om ett halvår eller så.

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post285

Äggets dag!

ÄggPosted by Suss Fri, October 14, 2011 06:24:46
Idag är det inte mindre än Äggets dag, som firas andra fredagen i oktober sedan1996! Grattis alla Ägg smiley

Lite info från Svenska äggs hemsida;
Äggets dag är instiftat av IEC (International Egg Commission) och har firats sedan 1996 med olika aktiviteter runt om i världen. I Ungern anordnas exempelvis en äggfestival varje år, med matlagningstävlingar, musik och konstutställning med ägg. I Kina har man bland annat haft äggkarnevaler. I Nederländerna har skolbarn skapat konst med ägg och i USA brukar man tävla om att laga frukostmenyer med olika inslag av ägg

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post284

Märkligt

ÄggPosted by Suss Tue, May 17, 2011 20:46:02
Igår hade Leghornhönsen stora värparedagen. Våra fyra hönor hade värpt sex ägg! Funderar fortfarande på om jag såg rätt, men nog var det alltid alla ägg i redet. Annars var det en väldigt verklig dröm...

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post267

Det närmar sig Påsk

ÄggPosted by Suss Mon, April 18, 2011 22:11:53

Nu är det hårt tryck på ägg i alla former och färger; till mat, kläck, stora och små. Hönsen ligger i och ordnar så tillgång och efterfrågan stämmer riktigt bra överrens. Lite värre hos vaktlarna. För första gången i år är det kö på de små små äggen.

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post260

Brantas

ÄggPosted by Suss Tue, April 05, 2011 20:25:24

I helgen är det dags för vårens Bondens dag i Väröbacka. Vi har varit där några gånger tidigare och det brukar vara mycket trevligt och massor med folk, fjäderfän och andra djur. Hoppas vädret blir lika bra som tidigare vårar.

Vi kommer att åka dit med ägg från våra hönor och vaktlarna. Om intresse finns får även en tupp med två hönor åka med.

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post258

Nu så är det dags...

ÄggPosted by Suss Tue, February 15, 2011 22:43:05

I förrgår sattes kläckaren igång. Prima, tjusiga Isbarägg fick blir först ut i år. Efter en mindre genomgång av kläckaren, fungerar den nu utmärkt. De små smala slangarna till vattnet behövde lite fix innan de skötte sig helt.

Om hönor och tuppar sköter sig som förväntat kommer nästa kläckare fyllas med Barnevelderägg och eventuellt ägg från Houdan och dvärg Wyandotte. Barnevelder och Houdan behöver lite föryngring i grupperna. De senast hitflyttade dvärgarna ser riktigt trevliga ut och det ska bli kul att se vad det blir av dem.

  • Comments(0)//blogg.sannum.eu/#post246
Next »